Uitnodigingskaart doopfeestje maken

Tegenwoordig wordt de doop steeds vaker gevolgd door een doopfeest. Vooral in het zuiden van Nederland wordt hierbij groots uitgepakt. In feite gaat het hierbij om een kraamfeest, dat verbonden is aan de doopplechtigheid. En ook hiervoor maak je natuurlijk een originele uitnodiging!

Het doopsel

Vooraf geeft de pastoor een beetje uitleg over het verloop en de betekenis van het doopsel. De priester, de ouders, peter, meter en de kinderen maken een dakje boven het hoofd als teken van bescherming, warmte en geborgenheid. Het kind wordt gezalfd door de ouders en peetouders die allen hun beden aan het kind kunnen meegeven. De kinderen van de diverse families worden vaak ook betrokken bij het gebeuren en mogen de dopeling een kusje geven. Vaak ontsteekt de vader de doopkaars, als een verwijzing naar Jezus, het licht der wereld. De doopnaam van het kind wordt opgetekend in het doopregister dat door de peter of meter wordt getekend. De dienst duurt ongeveer een half uur.

Tips Uitnodigingskaart Doopfeest

Na het dopen besluiten steeds meer ouders een doopfeestje te organiseren. En dan maak je eerst een originele en persoonlijke uitnodiging bij Kaartje2Go.

Die maak je eenvoudig zelf met eigen foto of met een uitnodigingskaart uit de collectie (zie ook Doop uitnodiging maken)

Tip 1 Uitnodiging tijdig versturen

Verstuur je doop uitnodigingen enkele weken van tevoren. Het idee is om de genodigden tijdig te informeren zodat ze allemaal de doop plechtigheid kunnen bijwonen. Dit is vooral belangrijk wanneer een aantal van de gasten aanzienlijke afstanden moeten reizen om de doop-ceremonie bij te wonen.

Tip 2 RSVP toevoegen

Bij het versturen van de doopfeest uitnodigingen is het een goed idee om ook RSVP kaarten bij te voegen, of dit goed op de uitnodiging te vermelden. Dan weet je van te voren wie wel of niet de doop bijwonen.
Uitnodigingskaart maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een uitnodigingskaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je uitnodigingskaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je uitnodigingskaart