Spelletjes voor je kinderfeestje

Wat voor spelletjes kun je allemaal bedenken voor een kinderfeestje? We helpen je graag op weg bij uitnodiging maken.nl. Denk bijvoorbeeld aan Kwak, Kwak, Gans of Vliegende ballonnen voor de allerkleinste.

Spelletjes kinderen

Kwak,kwak,gans

Dit is een leuk spel dat lijkt op zakdoek leggen. Laat de kinderen zitten in een cirkel en laat de jarige beginnen als “de gans”. Hij/zij loopt rond de cirkel en tikt op elke speler zijn hoofd en zegt telkens “kwak”. Hij/zij beslist wie de volgende gans is, door te zeggen “gans” in plaats van kwak bij een speler. Dat kind springt recht en loopt het jarige achterna, rond de cirkel. Als de nieuwe “gans” de jarige niet kan aantikken nog vooraleer hij/zij terug aan de open plaats is, dan wordt de nieuwe speler “de gans”. Als de nieuwe “gans” het jarige kind kan aantikken nog vooraleer het gaat zitten, blijft de jarige “de gans” voor de volgende ronde. Dit gaat zo verder.

Jungle Knoop

Met dit spel zet je iedereen aan het lachen. Zet de kinderen in een cirkel met hun gezicht naar het midden. Om te beginnen, laat je iedereen zijn rechterhand vooruit steken en moeten zij iemand anders hand vastnemen. Dan laat je iedereen hetzelfde doen met zijn linkerhand. Het doel van het spel is om de knoop waarin zij zitten los te maken, door over en onder elkaar door te stappen. Wat er ook gebeurt ze mogen elkaars hand niet los laten. Vliegende ballonnen Deel aan de kinderen ballonnen uit. Laat ze op blazen en biedt hulp om ze dicht te knopen. Het doel van dit spel is om de ballonnen zolang mogelijk in de lucht te houden. Dit is een amusant en eenvoudig spel om een feestje te beginnen of af te sluiten.

Er zit een beest op mijn rug

Maak koppels van kinderen (of groepjes van drie) en kleef een sticker van een dier op elk kind zijn rug. Laat kinderen raden wat er op hun rug staat door vragen te stellen die alleen door ja of nee kunnen beantwoord worden. Bijvoorbeeld, “Heb ik vleugels?”, “Ben ik groen?”, “Kan ik vliegen”.

Zet de staart aan de aap

Dit spel kan om het even welk thema gerelateerd voorwerp bevatten. Als het thema bijvoorbeeld “piraten” is dan teken je op een groot papier een schattenplan en gebruik je een schatkist die ze zo dicht mogelijk op een gemarkeerde plaats moeten kleven. Wanneer het tijd is om te spelen, hang je de poster op aan de muur en kleef je aan de achterkant van elk object een stukje dubbel klevend plakband. Voor dat een kind aan de beurt is, blinddoek je hem en draai je hem een paar keer rond, en richt hem dan naar de poster. Het kind dat zijn object het dichtst bij de gemarkeerde plaats ophangt is de winnaar. Je kan dit spel meerdere keren spelen om de spelers meer kans te geven om te winnen.

Bonenzak gooien.

Dit is fantastisch voor alle leeftijden. Gebruik kleine zakjes met bonen, waarmee je mag gooien of maak ze zelf. Stop gedroogde witte bonen in een ouwe sok en sluit ze af met een paar elastiekjes. Teken een figuur gerelateerd aan uw thema op een stuk karton. Maak een opening in het karton waardoor gemakkelijk een zakje bonen kan gegooid worden. Als je een hond hebt getekend, knip dan zijn mond uit en gebruik deze opening. Zet dit karton een paar meter achteruit en geef elk kind een paar kansen om een zakje in de opening te gooien.

Bijenkorf raadsel

Voor het feest, vul je een glazen pot met snoep, bijvoorbeeld kauwgom ballen. Tel het aantal stukken dat je er in doet. Laat elk kind bij het binnenkomen raden hoeveel stuks er in zitten, en schrijf de naam op met het aantal. Op het einde van het feest krijgt diegene die het dichtste bij het juiste aantal is, de pot mee naar huis.

En zo zijn er nog vele leuke spellen te bedenken om het kinderfeest mee te vullen. Kijk bijvoorbeeld eens bij kinderverjaardag tips van Tante Toos

De mooiste spelletjes bedenk je zelf trouwens. Veel succes!
Uitnodigingskaart maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een uitnodigingskaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je uitnodigingskaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je uitnodigingskaart