Leuke spelletjes voor een babyshower

Hou je binnenkort een babyshower? Het zal je waarschijnlijk niet onbekend zijn dat je bij kaartje2go de mooiste kaarten maakt om vrienden en familieleden uit te nodigen. Om je van A tot Z te kunnen helpen, geven we je in dit bericht enkele handige tips voor zo’n babyshower. Wat zijn leuke spelletjes om te doen met elkaar?

Originele spellen

Tijdens een babyshower is het leuk om iets speciaals met elkaar te doen te hebben. Spelletjes zijn dan de perfecte manier om samen iets te beleven en te doen. We geven je hieronder enkele voorbeelden van originele spelletjes die samen kunt doen op je babyshower.

‘Baby zeggen verboden’

Wat dacht je van het spel ‘baby zeggen verboden’? De naam geeft het eigenlijk al aan, maar tijdens dit spel is het verboden om het woord ‘baby’ te zeggen. Het spel begint al wanneer de gasten binnenkomen. Ze krijgen allen een veiligheidsspeld die ze op hun kleren kunnen spelden. Vertel de gasten dat ze het woord ‘baby’ niet mogen gebruiken. Als iemand opmerkt dat de ander wel dat woord gebruikt, krijgt deze persoon diens spelden. Degene met de meeste spelden op het eind van de avond wint het spel.

‘Babyvoorwerpen raden’

Een ander leuk spel is het raden van babyvoorwerpen. Hierbij geef je iedereen een pen en papier, waarna de gasten zoveel mogelijk babyvoorwerpen op moeten schrijven als ze kunnen. Iedereen krijgt hiervoor vijf minuten de tijd. vergelijk na die vijf minuten elkaars score. De persoon die de meeste voorwerpen op heeft weten te noemen, wint het spel!

‘Wie is wie’

Een ander spel heet ‘wie is wie’. Hierbij vraag je alle gasten om van tevoren een babyfoto op te sturen per post of mail.   Hang die foto’s onder elkaar en geef iedere foto een nummer. Nu laat je alle gasten raden wie op welke foto staat. Dit doen ze door bij het nummer de juiste naam te noteren. Misschien kennen niet alle gasten elkaar bij naam, dus het is handig om de gasten ook even een naamlijst te geven. Zo leert iedereen elkaar bovendien direct goed kennen!

Kijk hier voor meer algemene tips voor een babyshower.
Uitnodigingskaart maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een uitnodigingskaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je uitnodigingskaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je uitnodigingskaart